+302551024774, +302551028299 secretary@noalex.gr

«Καμία επιτυχία δεν είναι τυχαία»

   Η επιτυχία ενός αθλητή, η καλή κούρσα, η διάκριση, το μετάλλιο, αυτό που ο κόσμος θαυμάζει και χειροκροτεί και διαρκεί κάποια δευτερόλεπτα, είναι το αποτέλεσμα μιας επίπονης και μακροχρόνιας προσπάθειας. Είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο, μιας κοπιαστικής και γεμάτης θυσίες και αυτοπειθαρχία, βιογραφίας.
Κάθε επιτυχία στον υγρό στίβο έχει έναν πρωταγωνιστή αλλά δύο συντελεστές. Πίσω από το χαμόγελο και την ικανοποίηση ενός κολυμβητή που ξεπέρασε τον εαυτό του, βρίσκεται πάντα ένας προπονητής που τον βοήθησε να πιστέψει στις δυνάμεις του.
Δίπλα σε κάθε κολυμβητή που μετά από μια διάκριση βάζει τον επόμενο μεγάλο στόχο-μια ολυμπιάδα- βρίσκεται ένας προπονητής που τον έχει βοηθήσει να αγαπήσει την κολύμβηση και να προσπαθεί καθημερινά, πάντα με σεβασμό στην προσωπικότητα και την υγεία του.
Ο Απόστολος Χρήστου στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις επιτυχίες που σημείωσε στην Γλασκώβη δήλωσε:
“Η αλήθεια είναι ότι έχω δείξει σταθερότητα με δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά μετάλλια. Πιστεύω, ήταν η ανταμοιβή για τους κόπους μου, ειδικά για φέτος, σε αυτό το Ευρωπαϊκό, που ήταν πιο δύσκολο και είχε μεγάλο ανταγωνισμό, σε σχέση με το 2016. Και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Είχα τρεις στους τρεις τελικούς και ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Και το μετάλλιο ήταν η λύτρωση για μένα, παρότι εκεί στον τελικό δεν έκανα ρεκόρ. Όλη αυτή η καλή εμφάνιση ξεκινάει από τη σκληρή δουλειά που κάνουμε με τον προπονητή μου Παναγιώτη Βελέντζα. Ευχαριστώ επίσης το γυμναστή μου Δημήτρη Κουλούρη, τον γιατρό μου Δημήτρη Αντωνακάκη, την βιοχημικό Έρη Σγουράκη, τον φυσιοθεραπευτή μου Γιώργο Γκούντα. Με στηρίζει, εξάλλου, φέτος ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “Charity4U”, με στόχο τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και η στήριξή του είναι καθοριστική, αυτό φάνηκε. Με όλη αυτή την καλή ομάδα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις”.
Το απόσταγμα της παραπάνω δήλωσης είναι κοινά παραδεκτό: το ατομικό άθλημα της κολύμβησης είναι ένας χορός για δύο και όσο περισσότεροι υποστηρίζουν και στηρίζουν αυτόν τον χορό-καθένας με την δική του ιδιότητα- τα βήματα γίνονται όλο και πιο σταθερά, όλο και πιο εντυπωσιακά!!!
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Βελέντζας μετά την επιτυχία του αθλητή του Απόστολου Χρήστου δήλωσε τα εξής:
“Πολύ θετικός απολογισμός. Ο Απόστολος τα πήγε περίφημα, με δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό. Μπήκε σε τρεις τελικούς στη Γλασκώβη, έκανε και πανελλήνιο ρεκόρ. Αυτό σημαίνει ότι μπόρεσε και κρατήθηκε σταθερά σε υψηλό επίπεδο όλες τις ημέρες των αγώνων. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Και γενικά συγχαρητήρια σε όλη την ελληνική αποστολή για τις επιτυχίες. Ο μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες με ενδιάμεσο στόχο το Παγκόσμιο. Βήμα-βήμα, με σκληρή δουλειά και βελτίωση θα πάμε πιο ψηλά. Για να δίνουμε χαρά στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας και σε όλους τους Έλληνες”.
Όταν ο στόχος ενός προπονητή είναι να δίνει χαρά στον αθλητή του και στον εαυτό του, τότε αγαπητέ Παναγιώτη σίγουρα θα δώσει χαρά και σε όλους εμάς.
Γιατί θα επιτελέσει το έργο του με σεβασμό και αγάπη και αυτά τα δύο φέρνουν πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα……
Για άλλη μια φορά κ. Βελέντζα θα θέλαμε να εκφράσουμε την χαρά μας για την συνεργασία σας με τον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης.