+302551024774, +302551028299 secretary@noalex.gr

Ο Όμιλος

Ο Σκοπός και το Όραμα μας

  • Η διάδοση και ανάπτυξη του ναυταθλητισμού, σε όλα τα επίπεδα, ανάλογα με τις δυνατότητες του Ν.Ο.Α.
  • Η διαπαιδαγώγηση των αθλητών, βασισμένη σε υγιείς αρχές συναγωνισμού, ευ αγωνίζεσαι και η προσπάθεια δημιουργίας πρωταθλητών μέσα από τη σωστή υλικοτεχνική υποδομή και εκπαίδευση από καταλλήλους προπονητές.
  • Η δημιουργία μεγάλης βάσης αθλητών στις σχολές ανάπτυξης, από τους οποίους θα επανδρωθούν οι Ολυμπιακές κατηγορίες και θα προκύψουν οι μελλοντικοί πρωταθλητές.
  • Η δημιουργία σωστού περιβάλλοντος όπου οι αθλητές θα περνούν τις ελεύθερες ώρες τους δημιουργικά.

Η Διοίκηση του Ομίλου

 

ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Πρόεδρος

ΚΙΡΑΜΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  Αντιπρόεδρος

ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  Γενική Γραμματέας

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΟΥΤΣΑ  Ταμίας

ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Έφορος Υδατοσφαίρισης, Κλασσικής και Τεχνικής Κολύμβησης

ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  β.Εφόρου Υδατοσφαίρισης, Κλασσικής και Τεχνικής Κολύμβησης

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ  Έφορος Ιστιοπλοΐας

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ  β.Εφόρου Ιστιοπλοΐας (Τριγώνου) και εγκαταστάσεων 

ΣΙΜΣΙΡΙΚΗΣ ΆΓΓΕΛΟΣ  β.Εφόρου Ιστιοπλοΐας (Ανοικτής Θαλάσσης)

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ  Έφορος Αυτοδυτών

 

Επικαιροποίηση στοιχείων μελών

Παρακαλούμε τα μέλη μας, όπως επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στην φόρμα, καθώς σύμφωνα με το νέο καταστατικό, οι διοικητικές διαδικασίες  μπορούν να γίνονται και με την χρήση νέων μέσων τεχνολογίας.

 

Η Ιστορία του Ομίλου

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης (Ν.Ο.Α), ιδρύθηκε το 1964 από το μεράκι μιας ομάδας ατόμων που λάτρευαν τις θαλάσσιες δραστηριότητες, και ένοιωθαν την υποχρέωση να μεταδώσουν την αγάπη τους για τον ναυταθλητισμό και τα αθλητικά ιδεώδη στους νεώτερους. Με έδρα πάντοτε το λιμάνι της πόλης και ως πρώτο άθλημα την Ιστιοπλοΐα ξεκινούν τις δραστηριότητες τους στο υγρό στίβο.

Ένας μακρόχρονος και δύσκολος αγώνας ξεκίνησε.

Διοργανώθηκαν ναυτικοί αγώνες, επιδείξεις, θαλάσσιες εορτές και εκδρομές, διαλέξεις, εκπαιδεύσεις, κ.α. Παράλληλα αποκτήθηκαν ιδιόκτητα σκάφη, κατασκευάσθηκαν νεώσοικοι. Εν τω μεταξύ τα ιδρυτικά μέλη του ΝΟΑ έπρεπε να δραστηριοποιηθούν προκειμένου να εγγραφούν, στον υπό δημιουργία Όμιλο, όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα ώστε να ανδρωθεί και να έχει οικονομική αυτοτέλεια. Στόχος ήταν να αναπτυχθεί ο όμιλος και να γίνει όπως ακριβώς ονειρεύτηκαν οι δημιουργοί του στοχεύοντας στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας που είναι ένα δύσκολο και δαπανηρό άθλημα.

Λίγο αργότερα ο Όμιλος αρχίζει δειλά – δειλά να καλλιεργεί το άθλημα της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης. Τα αθλήματα ξεκίνησαν στο χώρο του λιμανιού, ύψωσαν ομως το ανάστημά τους (κυρίως η κολύμβηση) μετά την κατασκευή του κολυμβητηρίου της πόλης μας, και πολλοί κολυμβητές και κολυμβήτριες με πανελληνιες νίκες καταγράφονται στην ιστορία του Ομίλου. Η κολύμβηση με τμήματα ολων των κατηγοριών, έχει δυναμική πολυπληθή παρουσία στο χώρο, εκτελώντας και ενα κοινωνικό ρόλο, να μάθει τα παιδιά της πόλης μας να κολυμπούν σωστά.

Από τότε και ως σήμερα ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης αγωνίζεται να προσελκύσει όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά στο χώρο του αθλητισμού και με την ενεργή συμμετοχή του σε Πανελλαδικούς, Ευρωπαϊκούς, Βαλκανικούς, Παγκόσμιους Αγώνες. Μέχρι σήμερα δε έχει περήφανα αναδείξει αθλητές και αθλήτριες με σημαντικές διακρίσεις. Στις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του Ομίλου, συνεχίζεται η εξαίρετη παράδοση της σωστής εξειδικευμένης εκπαίδευσης όχι μόνο στο άθλημα της ιστιοπλοΐας αλλά και στη κολύμβηση, στην υδατοσφαίριση, στην υποβρύχια δραστηριότητα, μετατρέποντας τις δυνατότητες του κάθε νέου σε ικανότητες.

Με εγγεγραμμένους πάνω από 450 αθλητές και αθλήτριες και 300 μέλη, έχει επεκτείνει εδώ και πολλά χρόνια τις αθλητικές του δραστηριότητες στις περισσότερες Ολυμπιακές κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα στην ιστιοπλοΐα τριγώνου έχει παρουσία στις ακόλουθες κατηγορίες: OPTIMIST, 420, 470, FINN, LASER 4.7, LASER RADIAL, LASER STANDARD και Lightning. Επίσης τα τελευταία χρόνια ο όμιλος δραστηριοποιείται στην ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης με σκάφη εκτοπίσματος στις δύο βάσεις του στην Αλεξανδρούπολη και τα Άβδηρα (Ξάνθη).

Ο όμιλός μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ένα αθλητικό κύτταρο και σαν ζωντανός οργανισμός έχει διαρκείς ανάγκες για την ανάπτυξή του. Το μεγάλο πρόβλημα που έχει ο ερασιτεχνισμός διογκώθηκε ακόμη περισσότερο μετά από τις περικοπές των οικονομικών ενισχύσεων της πολιτείας και της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας. Ανεξάρτητα από αυτό εμείς πρέπει να συνεχίσουμε το κοινωνικό μας έργο που είναι η προσέλκυση των νέων στους χώρους του αθλητισμού. Βεβαίως ο Ν.Ο.Α δραστηριοποιείται οργανώνοντας εκδηλώσεις πέραν του καθαρά αθλητικού τους χαρακτήρα με κοινωνικό, ψυχαγωγικό και επιμορφωτικό περιεχόμενο.

1964

Ιδρυση

2014

 

2015

 

2017

 

Χορηγοί του Ομίλου